Noord-Afrikaanse bonensalade

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4 personen, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza. Hier vind je het originele recept.
Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
200 gram cherrytomaten
1 pot (360 gram) witte bonen
3 bosuitjes
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1 handvol verse munt
1 handvol verse peterselie
Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de cherrytomaten in paartjes.
  2. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  4. Schep tomaat, bonen en bosuitjes in een schaal.
  5. Pers de knoflook uit.
  6. Hak de tuinkruiden redelijk fijn.
  7. Maak een dressing van de overige ingrediënten.
  8. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  9. Meng dit door de salade.

Lekker met een een stevige snee (rogge)brood.

Leave a Comment