Uitgelichte afbeelding voor "Tumeric latte cake met salted caramel"

1 cake, 10 minuten + 35-40 minuten oventijd | veganistisch

Ingrediënten
70 gram plantaardige margarine
200 gram 4-korenvlokken
150 gram oerzoet
8 gram baksoda
’n snuf zout
2 centimeter verse kurkuma
280 gram tumeric latte

Voor de karamel laag
4 flinke eetlepels kokosmelk
2 eetlepels oerzoet
1 eetlepel ahornsiroop
Zeezoutvlokken

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor tot 170 graden.
  2. Smelt vervolgens de margarine in een pannetje.
  3. Maal daarna de graanvlokken fijn in een keukenmachine.
  4. Meng dit in een kom met de oerzoet, baksoda en een snuf zout.
  5. Rasp de kurkuma boven de kom.
  6. Meng alle ingrediënten goed en voeg de tumeric latte en margarine toe.
  7. Roer dit met een garde door elkaar.
  8. Doe in een ingevette bakvorm met een diameter van 18 centimeter.
  9. Bak dit tot slot gedurende 35-40 minuten in het midden van de oven af.

Tip#1 Voor dit recept gebruikte ik de Tumeric Latte van Rude Health. Een goudgeel Indiaas drankje met een hartverwarmende kick, eentje om het van binnen en van buiten warm van te krijgen.

Tip#2 Graag gebruik ik hiervoor de graanvlokken van de Halm, een biologische graanpletterij uit mijn regio.

Tip#3 Voor de karamel lat je de kokosmelk met de zoetmiddelen inkoken. Ga tijdens dit proces regelmatig met een garde roeren. Het blijft vloeibaar. Pas wanneer je de karamel over de cake hebt gegoten, gaat het (in de koelkast) goed stollen. Voeg wat zeezoutvlokjes toe.

Oerzoet

Ben jij op zoek naar een alternatief voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Oerzoet heeft een sterkere smaak dan normale rietsuiker. Geschikt voor het zoeten van alles waarvoor je eerder andere zoetmiddelen gebruikte!

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie