Uitgelichte afbeelding voor "De corona kilo’s"

Tijdens mijn zoveelste zonovergoten wandeling kwam ik een hardloopmaatje tegen. We maakten even – uiteraard op gepaste afstand – een praatje. Ze vertelde dat ze 2 kg was aangekomen. Corona-kilo’s. Zij en haar man haalden nu een gebakje omdat ze zichzelf zielig vinden. Herkenbaar? 

Helemaal niet gek
Als eten uit emotie al een valkuil is geweest, dan is het helemaal niet gek dat deze situatie je triggert. Er heerst onrust, verdriet, boosheid, verveling, onmacht of angst. Maar ook het omgekeerde is het geval. Voor sommigen voelt deze periode als vakantie. Gezelligheid. Daar hoort lekkers bij. Genoeg redenen om te gaan eten.

Een uitnodiging
Als je je dat eenmaal realiseert, kun je het ook als een uitnodiging zien. Een uitnodiging om te onderzoeken wat je werkelijke behoefte is. Rust, ontspanning, een (digitale) knuffel, (video)contact met je vrienden. Soms is er niet meteen een oplossing. Maar het fijne: ook vervelende gevoelens gaan een keer over.

Geen garantie, wel belangrijk
Voor een goede weerstand is het belangrijk om voldoende te slapen, te bewegen en te ontspannen. Maar ook voeding en (werken aan) een gezond(er) gewicht zijn belangrijk. Geen garantie dat je corona voorkomt, wel belangrijk voor die weerstand en een beter herstel. En als het even niet lukt? Wees dan extra lief voor jezelf.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie