Heerlijk kruidige havergrutten
1 portie, 10 minuten + 10 minuten nawellen | veganistisch
Ingrediënten
1 appel
50 gram havergrutten
150 milliliter plantaardige drink
1/4 theelepel kardemompoeder
1/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
’n snuf versgemalen nootmuskaat
’n snuf kruidnagelpoeder
1 middelgrote wortel
2 centimeter verse kurkuma
Bereiding
- Snijd de appel in stukjes.
- Breng dit met de grutten, het vocht en de specerijen aan de kook.
- Zet na 10 minuten het vuur uit.
- Laat het geheel nog 10 minuten met een deksel op de pan nawellen.
- Rasp ondertussen de wortel en kurkuma.
- Meng alles door elkaar en geniet ervan.
Tip#1 Havergrutten zijn in kleine stukjes gesneden haverkorrels. Alle voedingsstoffen blijven in de korrel. Ze behouden hun volle en robuuste smaak en hebben lekkere nootachtige bite.
Tip#2 Vind je koken te veel gedoe? Zet de havergrutten dan een nacht in de week en je hebt overnight oats. Je kunt ze de volgende ochtend vervolgens zo eten.
Tip#3 Je kunt ook een voorraad aanleggen van het kruidenmengsel. Vermenigvuldig dus de hoeveelheid naar wens. Maar je kunt ook een kant- en klaar koekkruidenmengsel gebruiken.