Heerlijk kruidige havergrutten

In Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 portie, 10 minuten + 10 minuten nawellen | veganistisch

Ingrediënten
1 appel
50 gram havergrutten
150 milliliter plantaardige drink
1/4 theelepel kardemompoeder
1/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
’n snuf versgemalen nootmuskaat
’n snuf kruidnagelpoeder
1 middelgrote wortel
2 centimeter verse kurkuma

Bereiding

  1. Snijd de appel in stukjes.
  2. Breng dit met de grutten, het vocht en de specerijen aan de kook.
  3. Zet na 10 minuten het vuur uit.
  4. Laat het geheel nog 10 minuten met een deksel op de pan nawellen.
  5. Rasp ondertussen de wortel en kurkuma.
  6. Meng alles door elkaar en geniet ervan.

Tip#1 Havergrutten zijn in kleine stukjes gesneden haverkorrels. Alle voedingsstoffen blijven in de korrel. Ze behouden hun volle en robuuste smaak en hebben lekkere nootachtige bite.

Tip#2 Vind je koken te veel gedoe? Zet de havergrutten dan een nacht in de week en je hebt overnight oats. Je kunt ze de volgende ochtend vervolgens zo eten.

Tip#3 Je kunt ook een voorraad aanleggen van het kruidenmengsel. Vermenigvuldig dus de hoeveelheid naar wens. Maar je kunt ook een kant- en klaar koekkruidenmengsel gebruiken.

Leave a Comment