Uitgelichte afbeelding voor "Pumpkin spice wafels"

14 porties, 45 minuten | veganistisch

Dit ongelooflijk lekkere recept is bedacht door Judith Verbaan en Annamaria Vorstenbosch.

Ingrediënten
380 gram gestoomde pompoen
20 gram ei vervanger poeder (Natura, te koop bij Ekoplaza)
40 milliliter water
125 gram rozijnen
380 gram gebuild meel
340 milliliter sojadrink met calcium
4 theelepels (8 gram) speculaaskruiden
12 gram bakpoeder
7 eetlepels (70 gram) koudgeperste olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in grove stukken.
  2. Stoom de pompoen vervolgens in 10 minuten zacht.
  3. Bereid ondertussen de eivervanger door het poeder met het water te mengen.
    Laat dit 5 minuten staan.
  4. Wel de rozijnen gedurende 15 minuten in lauwwarm water.
  5. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Doe de pompoen in een beslagkom en pureer deze met een staafmixer.
  7. Meng de pompoenpuree met het meel, sojamelk, eivervanger en de speculaaskruiden.
  8. Roer de rozijnen er doorheen.
  9. Tot slot roer je het bakpoeder en 6 eetlepels olijfolie erdoor.
  10. Laat het geheel 10 minuten rijzen.
  11. Verwarm het wafelijzer (middelhoge stand) en verspreid een eetlepel olie erop.
  12. Doe twee volle ijsscheppen (100 gram beslag) in het wafelijzer.
  13. Laat deze circa 7 minuten op stand 3 bakken

Wat is gebuild meel?
Wanneer je een graankorrel maalt, krijg je volkorenmeel. Bij gebuild meel is een deel van de vezels uit het meel gezeefd (8-18%). Hierdoor is het meel wat lichter verteerbaar dan volkorenmeel maar bevat nog wel veel goede voedingsstoffen. Gebuild meel is geschikt voor het bakken van brood, pizzabodems en pannenkoeken. Je krijgt het bij natuurvoedingswinkels.

Reacties

Plaats jouw reactie