Notificatie...
Linzen couscous met amandelen en asperges
2 personen, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
200 gram rode linzen couscous
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels azijn
2 theelepels mosterd
Peper
100 gram spinazie
250 gram kerstomaatjes
250 gram groene asperge
1 bosje radijs
25 gram amandelen
Bereiding
- Bereid de rode linzen couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel het teentje knoflook en pers het uit.
- Maak vervolgens een dressing van de knoflook, olie, azijn, mosterd en wat peper.
- Meng ruim de helft van de dressing door de nog warme couscous en laat dit afkoelen.
- Zorg dat de groente schoon zijn.
- Verwijder het houterige deel aan de onderkant van de asperges.
- Zet een grillpan op het vuur en laat die heet worden.
- Smeer de asperge met wat olie in en grill ze rondom totdat ze mooie streepjes krijgen.
- Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
- Hussel daarna een deel van de radijs door de couscous.
- Meng de dressing, tomaatjes en de overige radijs door de spinazie.
- Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Schep tot slot de amandelen door de couscous.
- Geef de salade met de gegrilde asperges erbij.
Wist je dat je radijs blad ook gewoon kunt eten? Maak het schoon en meng het door de salade. Dat is niet alleen lekker maar zorgt er ook nog eens voor dat je geen voedsel verspilt.