Tahin en rogge koekjes van Suzanne
40 koekjes, 15 minuten + 2 uur + 45 minuten | vegetarisch
Dit heerlijke recept komt van collega-kok en natuurvoedingsadviseur Suzanne van Studio Gember. Ik heb het recept minimaal aangepast.
Ingrediënten
125 gram volkoren roggemeel
100 gram boekweitmeel
1,5 theelepel (12 gram) bakpoeder
1/2 theelepel zout
100 gram zachte roomboter
75 gram witte (of bruine) tahin
100 gram oerzoet
2 grote eieren
75 gram dadels, zonder pit
150 gram chocolade
Sesamzaadjes
Bereiding
- Meng rogge- en boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Meng vervolgens de boter, tahin en oerzoet in een keukenmachine tot een luchtige massa. Voeg de eieren toe aan de keukenmachine.
- Snijd de dadels in repen.
- Hak de chocolade redelijk fijn.
- Meng de inhoud van de keukenmachine, dadels en chocolade met het meelmengsel.
- Koel dit 2 uur tot het stevig is (of zet het 20 minuten in de vriezer).
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vorm circa 40 balletjes (30 gram) van het deeg.
- Daarna rol je de balletjes door het sesamzaad.
- Verdeel dit over 2 met pakpapier beklede bakplaten.
- Bak de koekjes 11-13 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Oerzoet
Ben jij op zoek naar een alternatief voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Oerzoet heeft een sterkere smaak dan normale rietsuiker. Geschikt voor het zoeten van alles waarvoor je eerder andere zoetmiddelen gebruikte!