Gerookte tofu met Chinese kool en taugé

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 15 minuten | veganistisch

Ingrediënten
2 kleine of 1 grote rode ui
1 teentje knoflook
2 centimeter gemberwortel
200 gram gerookte tofu
2 eetlepels olie
400 gram Chinese kool
100 gram taugé
150 gram volkoren noedels
Peper
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Pel de rode ui(en) en snijd ze in plakken.
  2. Pel de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Fruit de rode ui en de knoflook zacht in een braadpan met wat olie.
  6. Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
  7. Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
  8. Was de Chinese kool en de taugé.
  9. Snijd de Chinese kool in reepjes.
  10. Roerbak hem met de kerrie in de rest van de olie enkele minuten.
  11. Giet er 100 milliliter water bij met de ahornsiroop en de ketjap.
  12. Laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
  13. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  14. Roerbak de laatste minuut de taugé mee en meng er de uitgelekte noedels door.
  15. Schep de tofu erop.

Leave a Comment