Notificatie...

Gerookte tofu met Chinese kool en taugé
2 personen, 15 minuten | veganistisch
Ingrediënten
2 kleine of 1 grote rode ui
1 teentje knoflook
2 centimeter gemberwortel
200 gram gerookte tofu
2 eetlepels olie
400 gram Chinese kool
100 gram taugé
150 gram volkoren noedels
Peper
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
Bereiding
- Pel de rode ui(en) en snijd ze in plakken.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Fruit de rode ui en de knoflook zacht in een braadpan met wat olie.
- Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
- Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
- Was de Chinese kool en de taugé.
- Snijd de Chinese kool in reepjes.
- Roerbak hem met de kerrie in de rest van de olie enkele minuten.
- Giet er 100 milliliter water bij met de ahornsiroop en de ketjap.
- Laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roerbak de laatste minuut de taugé mee en meng er de uitgelekte noedels door.
- Schep de tofu erop.