Notificatie...
Spinazie gratin met hüttenkäse en feta
2 personen, 30 minuten + 25 minuten oventijd | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
500 gram aardappelen
200 milliliter volle melk
Peper, nootmuskaat
400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
2 eieren
100 gram hüttenkäse
40 gram fetakaas
Bereiding
- Maak de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar.
- Verwarm 150 milliliter melk.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Maak er met de warme melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
- Klop de eieren in een grote kom los.
- Voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
- Schep de spinazie door het eimengsel en schep dit op de aardappelpuree.
- Verdeel de rest van de hüttenkäse er over en strooi de fetakaas erover.
- Laat de gratin in het midden van de hete oven gaar en goudgeel worden.