Spinazie gratin met hüttenkäse en feta

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 30 minuten + 25 minuten oventijd | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
500 gram aardappelen
200 milliliter volle melk
Peper, nootmuskaat
400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
2 eieren
100 gram hüttenkäse
40 gram fetakaas

Bereiding

  1. Maak de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar.
  2. Verwarm 150 milliliter melk.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  4. Maak er met de warme melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  5. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal.
  6. Warm de oven voor op 200 graden.
  7. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
  8. Klop de eieren in een grote kom los.
  9. Voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
  10. Schep de spinazie door het eimengsel en schep dit op de aardappelpuree.
  11. Verdeel de rest van de hüttenkäse er over en strooi de fetakaas erover.
  12. Laat de gratin in het midden van de hete oven gaar en goudgeel worden.

Leave a Comment