Notificatie...
Tofu met gedroogde abrikozen en paksoi
2 personen, 30 minuten + 35 minuten voorbereiding | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
50 gram gedroogde abrikozen
200 gram tofu
’n mespunt gemalen kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel kardemompoeder
½ theelepel knoflook
’n mespunt komijnpoeder
Peper
150 gram volkoren basmatirijst
1 rode ui
3 eetlepels sesamolie
200 gram (1/2 blik) tomatenblokjes
1 Paksoi
Bereiding
- Laat de abrikozen een kwartier in 100 milliliter warm water wellen.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng de specerijen door elkaar.
- Meng dit mengsel door de tofu.
- Zet de gekruide tofu afgedekt een half uur in de koelkast.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm 2 eetlepels sesamolie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
- Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en het weekwater bij de tofu.
- Stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak paksoi schoon en snijd de groente in repen.
- Roerbak dit in de rest van de sesamolie gaar.
- Geef de paksoi en de rijst bij de tofu.
De originele versie van dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.