Tofu met gedroogde abrikozen en paksoi

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 30 minuten + 35 minuten voorbereiding | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
50 gram gedroogde abrikozen
200 gram tofu
’n mespunt gemalen kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel kardemompoeder
½ theelepel knoflook
’n mespunt komijnpoeder
Peper
150 gram volkoren basmatirijst
1 rode ui
3 eetlepels sesamolie
200 gram (1/2 blik) tomatenblokjes
1 Paksoi

Bereiding

  1. Laat de abrikozen een kwartier in 100 milliliter warm water wellen.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Meng de specerijen door elkaar.
  4. Meng dit mengsel door de tofu.
  5. Zet de gekruide tofu afgedekt een half uur in de koelkast.
  6. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Pel de ui en snijd hem klein.
  8. Verwarm 2 eetlepels sesamolie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
  9. Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en het weekwater bij de tofu.
  10. Stoof het gerecht 10 minuten.
  11. Maak paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  12. Roerbak dit in de rest van de sesamolie gaar.
  13. Geef de paksoi en de rijst bij de tofu.

De originele versie van dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Leave a Comment