Notificatie...
Tortilla met doperwten en paprika
2 personen, 30+ minuten | vegetarisch
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
400 gram gare aardappelen met schil
10 zwarte olijven
4 eieren
Peper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 rode paprika
250 gram doperwten uit de diepvries
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook.
- Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
- Bak de uienringen en de knoflook in 1 eetlepel olijfolie in zacht, maar niet bruin.
- Halveer de aardappelen in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Neem de uienringen en de knoflook uit de pan.
- Voeg de rest van de olijfolie toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
- Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper, paprikapoeder, ui, en de olijf toe.
- Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
- Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem goudgeel kleuren.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Kook de blokjes paprika 2 minuten in een bodempje water.
- Laat de doperwtjes in nog eens 2 minuten mee gaar worden.
- Geef de groente bij de tortilla.
De originele versie van dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.