Tortilla met doperwten en paprika

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 30+ minuten | vegetarisch

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
400 gram gare aardappelen met schil
10 zwarte olijven
4 eieren
Peper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 rode paprika
250 gram doperwten uit de diepvries

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook.
  2. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
  3. Bak de uienringen en de knoflook in 1 eetlepel olijfolie in zacht, maar niet bruin.
  4. Halveer de aardappelen in de lengte en snijd de helften in plakken.
  5. Neem de uienringen en de knoflook uit de pan.
  6. Voeg de rest van de olijfolie toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
  7. Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Klop de eieren los en voeg royaal peper, paprikapoeder, ui, en de olijf toe.
  10. Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
  11. Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem goudgeel kleuren.
  12. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  13. Kook de blokjes paprika 2 minuten in een bodempje water.
  14. Laat de doperwtjes in nog eens 2 minuten mee gaar worden.
  15. Geef de groente bij de tortilla.

De originele versie van dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Leave a Comment