Gooey breakfast cookies

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

8 grote koeken, 15 minuten + 30 minuten oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten

Je houdt ervan of juist helemaal niet: zachte en kleverige koekjes. Deze koekjes zijn geïnspireerd door de chocolate chip cookies uit het boek ‘Your 50 days – zomereditie’ van The Green Happiness

Ingrediënten
200 gram gare kikkererwten
50 gram glutenvrije havermout
50 gram gierstvlokken
2 rijpe bananen
1/2 theelepel vanille-extract
1 theelepel speculaaskruiden
100 gram ontpitte dadels
1 theelepel baksoda
snuf zeezout
50 gram pure chocolade

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Mix daarna alle ingrediënten, behalve de chocolade, tot een glad mengsel.
  3. Hak vervolgens de chocolade in stukjes en meng erdoor.
  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  5. Vorm 8 flinke koeken.
  6. Bak tot slot de koeken in  30 minuten in de oven.
  7. De binnenkant van de koekjes blijft zacht en kleverig.

Serveer- en bewaartip

Eet een koekje als ontbijt. Heerlijk uit de oven met wat frambozen en blauwe bessen.
De overige koekjes kun je het beste in een afgesloten trommel bewaren.

Leave a Comment