Notificatie...
Gooey breakfast cookies
8 grote koeken, 15 minuten + 30 minuten oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten
Je houdt ervan of juist helemaal niet: zachte en kleverige koekjes. Deze koekjes zijn geïnspireerd door de chocolate chip cookies uit het boek ‘Your 50 days – zomereditie’ van The Green Happiness
Ingrediënten
200 gram gare kikkererwten
50 gram glutenvrije havermout
50 gram gierstvlokken
2 rijpe bananen
1/2 theelepel vanille-extract
1 theelepel speculaaskruiden
100 gram ontpitte dadels
1 theelepel baksoda
snuf zeezout
50 gram pure chocolade
Bereiding
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
- Mix daarna alle ingrediënten, behalve de chocolade, tot een glad mengsel.
- Hak vervolgens de chocolade in stukjes en meng erdoor.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Vorm 8 flinke koeken.
- Bak tot slot de koeken in 30 minuten in de oven.
- De binnenkant van de koekjes blijft zacht en kleverig.
Serveer- en bewaartip
Eet een koekje als ontbijt. Heerlijk uit de oven met wat frambozen en blauwe bessen.
De overige koekjes kun je het beste in een afgesloten trommel bewaren.