Vegan coffee muffins
12 muffins, 15 minuten + 30 minuten oven | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
De originele versie van dit goddelijke recept is afkomstig van de Halm.
Ingrediënten
100 gram glutenvrije havermout
100 gram gierstvlokken
150 gram oerzoet
2 eetlepels oploskoffie
30 gram cacaopoeder
8 gram baksoda
’n snuf zout
280 gram sojadrink
70 gram gesmolten plantaardige margarine
Voor de toplaag
140 gram poedersuiker
2 eetlepels gesmolten plantaardige margarine
1 eetlepel oploskoffie
Bereiding
- Verwarm eerst de oven voor tot 170 graden.
- Maal vervolgens de glutenvrije graanvlokken fijn in een keukenmachine.
- Meng dit in een kom met het oerzoet, koffie, cacao baksoda en een snuf zout.
- Voeg ook de sojadrink en gesmolten margarine toe.
- Roer dit met een garde door elkaar.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
- Bak dit gedurende 30 minuten in het midden van de oven af.
- Maak ondertussen de de toplaag door alle ingrediënten goed te mengen.
- Haal de muffins uit de oven en bestrijk met de toplaag.
Geen zin in koffie maar wel in chocolade? Maak dan eens de chocolade hazelnoot muffins.
Voor een meer kruidige versie is de tumeric latte cake met salted caramel een aanrader.
Oerzoet
Ben jij op zoek naar een alternatief voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Oerzoet heeft een sterkere smaak dan normale rietsuiker. Geschikt voor het zoeten van alles waarvoor je eerder andere zoetmiddelen gebruikte!