Zomerse pokébowl

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 20 minuten | veganistisch

Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.

Ingrediënten
1 pot (340 gram) witte lupine
100 gram quinoa
1 bos radijs*
1 avocado
75 gram radijskiemen
1 eetlepel furikake
2 eetlepels shoyu
1 klein handje munt
Citroen

Bereiding

  1. Doe de lupine in een vergiet, spoel af en laat ze uitlekken.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Was de radijs, dep droog en snijd in plakjes.
  4. Halveer de avocado en snijd in plakken.
  5. Verdeel over twee kommen: de lupine, quinoa, radijs, munt en avocado.
  6. Breng de pokébowls op smaak met furikake, shoyu en citroensap.

*Gooi het radijsblad niet weg maar gebruik het in een salade.

Witte lupine

Onder de peulvruchten is de lupine erg rijk aan eiwit (40% in droge grondstof). Lupine bevat veel meer eiwit dan bruine bonen, rode bonen, linzen en erwten. Lupine is erg rijk aan vezels. 

Kiemen

Kiemen zijn spruiten (uitlopers) van zaden, die door warmte en water voortkomen uit de kiem in het zaad. Deze spruiten bevinden zich in het prille stadium dat ligt tussen het zaad en de jonge plant. Dit is het meest vitale stadium; de benodigde voeding wordt nog uit het zaad gehaald, en omgezet in waardevolle voedingsstoffen die voor de mens gemakkelijk opneembaar zijn [1].

Leave a Comment