Fermenteren kun je leren!

In Nieuws by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

Fermenteren is hot and happening. Maar wat is het in het kort?

“Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. Dit proces noemen we ook wel fermenteren [1].”

Gezondheidsvoordelen

Fermenteren – de enige bewerking waarbij de voedingswaarde van een voedingsmiddel toeneemt. Sterker nog: dankzij fermenteren ontstaan er zelfs nieuwe voedingsstoffen.

  • Daarnaast zijn voedingsmiddelen na fermentatie beter verteerbaar.
  • Fermentatie is ook nog eens goed voor je darmgezondheid en daardoor ook voor je weerstand.
Fermenteren kun je leren

Wil je ook maar iets over fermenteren of de kunst van de snelle pickles leren, dan moet je bij Peter van Berckel zijn. Hij heeft een prachtig boek over de Japanse techniek van fermenteren geschreven: Tsukémono.

Je kunt verschillende fermentatie-workshops bij hem volgen. Die zijn erg leuk en leerzaam. Ik kan het weten, ik heb er al 4 gevolgd.

Hieronder zie je mijn rabarber-pickle uit Peter’s boek en gefermenteerde asperges. Heerlijke en bijzondere smaken, kan ik je vertellen.

Leave a Comment