Uitgelichte afbeelding voor "Mango-kokostoetje met roze peper"

6 porties, 10 minuten + 1 uur wachten | vegan | van glutenvrije ingredienten

Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.

Heerlijk om wat vanillepoeder, vanille-extraxt of geraspte tonkaboon aan het kokostoetje toe te voegen. Tonka wat? Tonkaboon! Deze speciale gerimpelde boon komt uit Zuid-Amerika. Het heeft een sterk aroma, dat doet denken aan vanille, kers, zoete amandelen, hooi en kaneel. Het is iets pittiger dan vanille. Meestal gebruik je het in een gerecht door een klein beetje van het boontje te raspen, zoals je ook wel doet met verse nootmuskaat [1].

Ingrediënten
400 milliliter kokosmelk
100 gram witte chocolade
2 eetlepels oerzoet
2 gram agar agar
Sap en rasp van een citroen
125 gram (diepvries) mango
Roze peper

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk op laag vuur in een steelpan.
  2. Breek daarna de witte chocolade in stukjes en voeg toe aan de kokosmelk.
  3. Doe ook de oersuiker in dezelfde pan en laat oplossen.
  4. Roer vervolgens de agar agar door de citroensap en -rasp om ook dit in de pan te doen.
  5. Laat het geheel 2 minuten onder voortdurend roeren koken.
  6. Verdeel de vloeistof over zes glazen en laat een uur in de koelkast opstijven.
  7. Dien op met fruit naar keuze en wat gekneusde roze peper.
Witte chocolade

Doorgaans is witte chocolade niet vegan doordat er melkpoeder in zit. Deze witte chocolade van Bonvita, gemaakt met rijstdrink is dat wel. Als je niet perse vegan wilt eten, kun je ook een ‘gewone’ witte chocolade gebruiken.

Oerzoet

Ben jij op zoek naar een alternatief voor gewone gerafineerde suiker, kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Oerzoet heeft een sterkere smaak dan normale rietsuiker. Geschikt voor het zoeten van alles waarvoor je eerder andere zoetmiddelen gebruikte!

Agar agar

Agar agar is een plantaardig geleermiddel. Het perfecte alternatief voor dierlijke gelatine. 

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie