Notificatie...
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing
2-3 porties, 20 minuten | vegan
Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.
Ingrediënten
Dressing
45 gram pindakaas
50 milliliter plantaardige drink
1 eetlepel shoyu
1 theelepel sambal
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel citroensap
Salade
1 bloemkool
1 rode peper
2 tenen knoflook
50 gram pinda’s
125 gram peultjes
125 gram wortel
125 gram courgette
2 bosuien
1 eetlepel kokosolie
Bereiding
- Doe eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng tot een gladde saus.
- Verdeel vervolgens de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in een keukenmachine.
- Verwijder daarna de zaadlijst uit de peper en snijd deze in ringetjes.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- De pinda’s hak je grof.
- Snijd de peultjes, wortelen en courgette in dunne reepjes (julienne).
- Ook de bosui snijd je dun, in ringetjes.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan.
- Bak de rode peper, knoflook en 3/4 van de pinda’s 2 minuten.
- Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog 4 minuten.
- Verdeel dit over 2-3 kommen en garneer met de overige groenten.
- Dien op met de pindadressing en overgebleven pinda’s.