Pittige bloemkoolrijst met pindadressing

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2-3 porties, 20 minuten | vegan

Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.

Ingrediënten
Dressing
45 gram pindakaas
50 milliliter plantaardige drink
1 eetlepel shoyu
1 theelepel sambal
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel citroensap

Salade
1 bloemkool
1 rode peper
2 tenen knoflook
50 gram pinda’s
125 gram peultjes
125 gram wortel
125 gram courgette
2 bosuien
1 eetlepel kokosolie

Bereiding

  1. Doe eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng tot een gladde saus.
  2. Verdeel vervolgens de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in een keukenmachine.
  3. Verwijder daarna de zaadlijst uit de peper en snijd deze in ringetjes.
  4. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  5. De pinda’s hak je grof.
  6. Snijd de peultjes, wortelen en courgette in dunne reepjes (julienne).
  7. Ook de bosui snijd je dun, in ringetjes.
  8. Verhit de kokosolie in een koekenpan.
  9. Bak de rode peper, knoflook en 3/4 van de pinda’s 2 minuten.
  10. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog 4 minuten.
  11. Verdeel dit over 2-3 kommen en garneer met de overige groenten.
  12. Dien op met de pindadressing en overgebleven pinda’s.

Leave a Comment