Speck en bonensalade

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 30 minuten | vegetarisch

Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.

Ingrediënten
250 gram cherrytomaatjes
150 gram vegetarische speckjes
1 bosui
Sap en rasp van 1 citroen
1 pot (340 gram) witte lupine
1/2 theelepel komijnzaad
’n mespunt chilipoeder
100 gram spinazie
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pof de tomaatjes circa 15 minuten op een stukje bakpapier in de oven.
  3. Bak ondertussen de speckjes krokant in een koekenpan.
  4. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Fruit het bosuitje met de citroenrasp in dezelfde pan.
  6. Doe de lupine in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.
  7. Voeg de lupine, komijn en chili toe en laat warm worden.
  8. Meng de speckjes erdoor.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Hussel de spinazie door de lupinemix en verdeel over de borden.
  11. Garneer met de gepofte tomaatjes.
Gerookte speckjes

Toegegeven, het is een sterk bewerkt product. Maar af en toe moet kunnen, zeker als je er vleeseters mee kunt overhalen 😉 In de Vegetarische Gerookte Speckjes is de subliem gerookte smaak en aroma gevangen in een vegetarisch reepje met een stevige bite. Lekker bij een stamppot, pasta, risotto of in een salade [1]! 

Leave a Comment