Notificatie...
Speck en bonensalade
2 porties, 30 minuten | vegetarisch
Dit heerlijke recept is geïnspireerd door een recept uit de Lekker Weten zomer 2020.
Ingrediënten
250 gram cherrytomaatjes
150 gram vegetarische speckjes
1 bosui
Sap en rasp van 1 citroen
1 pot (340 gram) witte lupine
1/2 theelepel komijnzaad
’n mespunt chilipoeder
100 gram spinazie
Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pof de tomaatjes circa 15 minuten op een stukje bakpapier in de oven.
- Bak ondertussen de speckjes krokant in een koekenpan.
- Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Fruit het bosuitje met de citroenrasp in dezelfde pan.
- Doe de lupine in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.
- Voeg de lupine, komijn en chili toe en laat warm worden.
- Meng de speckjes erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hussel de spinazie door de lupinemix en verdeel over de borden.
- Garneer met de gepofte tomaatjes.
Gerookte speckjes
Toegegeven, het is een sterk bewerkt product. Maar af en toe moet kunnen, zeker als je er vleeseters mee kunt overhalen 😉 In de Vegetarische Gerookte Speckjes is de subliem gerookte smaak en aroma gevangen in een vegetarisch reepje met een stevige bite. Lekker bij een stamppot, pasta, risotto of in een salade [1]!