Cake for breakfast
2 cakes (10 centimeter), 15 minuten + 30 minuten | vegetarisch of vegan
Inspiratie voor deze heerlijke ontbijttaartjes heb ik opgedaan bij Oh My Pie!
Vervang de kwark door een plantaardige variant, een je hebt een veganistisch recept.
Soja, kokos, cashew, amandel… kies wat je lekker vindt. De bereidingswijze blijft onveranderd.
Ingrediënten
Bodem
Kokosolie, om in te vetten
50 gram dadels zonder pit
50 gram granola (ik gebruikte de vezelrijke granola van de Halm)
’n snuf zout
Vulling
300 gram volle kwark
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel (3,5 gram) agar agar
100 milliliter water
Topping
150 gram fruit naar keuze
50 milliliter water
1/2 theelepel (1,5 gram) agar agar
Bereiding
- Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier.
- Vet de randen in met (ontgeurde) kokosolie.
- Hak vervolgens de dadels in grove stukken.
- Maal de dadels, granola en het zout in een keukenmachine tot een bal.
- Verdeel de bal over beide vormen en maak er een mooie gladde bodem van.
- Ga nu verder met de vulling, door de kwark, siroop en vanille te mengen.
- Breng ondertussen de agar agar in het water aan de kook.
- Laat dit 1 minuut onder voortdurend roeren koken.
- Meng de vloeistof vervolgens door de kwark en verdeel over de springvormen.
- Zet dit minimaal 15 minuten in de vriezer (of een half uur in de koelkast).
- Ga verder met de topping als de vulling mooi gestold is.
- Hiervoor pureer je het fruit met het water tot een gladde massa.
- Roer de agar agar erdoor en laat het geheel 1 minuut doorkoken.
- Verdeel ook dit over de springvormen.
- Zet dit minimaal 15 minuten in de vriezer (of een half uur in de koelkast).
AGAR AGAR
Agar agar is een plantaardig geleermiddel en een geschikte vervanger voor gelatine.