Notificatie...

Krokant kruidige lijnzaadcrackers
20 minuten + 1 uur, 4 personen | vegan | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
40 gram lijnzaad
20 gram sesamzaad
50 gram pompoenpitten
120 milliliter water
1/2 theelepel (kruiden)zout
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel zwart komijnzaad
Bereiding
- Blend de zaden in pitten in een keukenmachine grof.
- Meng er vervolgens de smaakmakers door (of doe dit bij stap 1).
- Doe daarna water bij het mengsel en laat dit 15 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen de oven op 180 ˚C [hetelucht 150 ˚C].
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spreid het mengsel uit totdat je één grote cracker hebt.
- Verdeel het mengsel in vier gelijke stukken.
- Bak 25-30 minuten aan één kant totdat de bovenkant droog en krokant is.
- Doe halverwege de oven open om de damp te laten ontsnappen.
- Draai de crackers om en bak ook de andere kant in 15 minuten droog en krokant.
- Laat de crackers tot slot afkoelen en bewaar ze in een afgesloten koektrommel.
Ronde cracker
Voor de cracker op de foto heb ik de hoeveelheden van de ingrediënten verdubbeld. Dat is een vrij dikke cracker waardoor hij ook wat meer tijd nodig heeft om krokant te worden. Liever een dunne ronde cracker? Hou het dan bij de hoeveelheden in het recept. De vorm heeft een diameter van 24 centimeter.
Hi Anna!!
Ik heb ze gemaakt mmmm. Wel mijn eigen draai er aan gegeven; met n deel kardamonpoeder, deel ( zelfgemaakte ) harissa poeder en wat cranberry ‘s.
De smaak mag nog iets meer van mij . De structuur.. hij viel best uit elkaar. Dus meer n soort cracker – brokken. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?
Hey Aletta! Wat leuk dat je aan het experimenteren bent geslagen 😀 Wat betreft het uit elkaar vallen, kun je aan het volgende denken: te weinig vocht, te lang of te hoog in de oven, te dun uitgesmeerd…?