Overnight oats

In Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 portie, 5 minuten + 1 nacht | vegetarisch of vegan

Ingrediënten 
50 gram havermout
150 milliliter (half)volle melk

Bereiding

  1. Doe de havermout en melk voor het slapen gaan in een kom.
  2. Roer dit goed door en zet dit een nacht afgedekt in de koelkast.
Fruit

Dit ontbijt wordt veel lekkerder en voedzamer als je er fruit in doet. Kies je voor diepvriesfruit? Doe dit er dan ook voor het slapen gaan bij. Liever vers fruit? Voeg dat dan de volgende ochtend toe.

Noten, pitten & zaden

Ook lekker met een handje noten, pitten en/of zaden. Denk aan 10-25 gram grof gehakte walnoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten, paranoten of pompoen- of zonnebloempitten of sesamzaad. Ook lekker om mee te laten weken. Ook leuk: notenpasta.

Zuivelvervanging

Uiteraard kun je de melk vervangen door water of sojadrink, haverdrink, cashewdrink of kokosmelk. Afhankelijk van je smaak en doel kun je hier volop me experimenteren. Qua voedingswaarde en smaak verschillen de diverse dranken sterk van elkaar.

Smaakmakers

Kaneel, koek- en speculaaskruiden of kardemom- en vanillepoeder zijn heerlijke smaakmakers. Ook citroen- of sinaasappelrasp (uiteraard van een niet-bespoten exemplaar), doen het er heel goed in.

Lekkere combinaties
  1. Geraspte wortel, stukjes appel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel rozijnen
  2. Gebakken banaan, 1 theelepel (geroosterde) kokosrasp, 1 theelepel ahornsiroop
  3. Rasp van 1 sinaasappel, handje walnoten, partjes sinaasappel

 

Leave a Comment