Notificatie...
Geroosterde groente met een tijmsausje
6-8 porties, 25 minuten + 1 uur oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Met dank aan de Allerhande voor dit lekkere recept. Ik heb twee ovenschalen kunnen vullen met het aantal ingrediënten. We hebben hier 3 dagen van gegeten. Lekker met gebakken witte (reuzen) bonen. Eet je niet vegan of vegetarisch? Lekker met een stukje witvis of zalm. Ook lekker met wat fetakaas.
Ingrediënten
2 aubergines
2 courgettes
6 trostomaten
4 middelgrote uien
15 gram tijm
4 tenen knoflook
6 eetlepels koudgeperste olijfolie
Versgemalen peper
1 theelepel zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in plakken van een halve centimeter.
- Zet de plakjes vervolgens verticaal in een ovenschaal.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Pureer dit samen met de knoflook, olijfolie peper en zout in een hoge beker.
- Vind je het te weinig saus? Voeg dan nog wat lauw water toe.
- Bestrijk de groente met dit sausje.
- Dek de schaal (of schalen) af met aluminiumfolie en rooster 45 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder de folie en rooster nog 15 minuten.