Geroosterde groente met een tijmsausje

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

6-8 porties, 25 minuten + 1 uur oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Met dank aan de Allerhande voor dit lekkere recept. Ik heb twee ovenschalen kunnen vullen met het aantal ingrediënten. We hebben hier 3 dagen van gegeten. Lekker met gebakken witte (reuzen) bonen. Eet je niet vegan of vegetarisch? Lekker met een stukje witvis of zalm. Ook lekker met wat fetakaas.

Ingrediënten 
2 aubergines
2 courgettes
6 trostomaten
4 middelgrote uien
15 gram tijm
4 tenen knoflook
6 eetlepels koudgeperste olijfolie
Versgemalen peper
1 theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in plakken van een halve centimeter.
  3. Zet de plakjes vervolgens verticaal in een ovenschaal.
  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Pureer dit samen met de knoflook, olijfolie peper en zout in een hoge beker.
  6. Vind je het te weinig saus? Voeg dan nog wat lauw water toe.
  7. Bestrijk de groente met dit sausje.
  8. Dek de schaal (of schalen) af met aluminiumfolie en rooster 45 minuten in het midden van de oven.
  9. Verwijder de folie en rooster nog 15 minuten.

 

Leave a Comment