Geroosterde broccoli met zoete aardappel

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

3-4 porties, 15 minuten + 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Gezien in de Allerhande. Vervang de zoete aardappel ook eens door ‘gewone’ aardappel en de helft van de broccoli door bloemkool.

Ingrediënten
500 gram zoete aardappel
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
Versgemalen peper en zout
2 tenen knoflook
2 theelepel venkelzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2-3 centimeter.
  3. Snijd daarna de broccoli in evengrote roosjes en de stronk in evengrote stukken.
  4. Verdeel de aardappel en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Schep dit om met de olie, peper en zout.
  6. Pers de knoflook uit en kneus de venkelzaad.
  7. Voeg dit toe aan de bakplaat.
  8. Bak 20 minuten totdat de broccoli knapperig en de zoete aardappel gaar zijn.

Leave a Comment