Notificatie...

Geroosterde broccoli met zoete aardappel
3-4 porties, 15 minuten + 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Gezien in de Allerhande. Vervang de zoete aardappel ook eens door ‘gewone’ aardappel en de helft van de broccoli door bloemkool.
Ingrediënten
500 gram zoete aardappel
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
Versgemalen peper en zout
2 tenen knoflook
2 theelepel venkelzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2-3 centimeter.
- Snijd daarna de broccoli in evengrote roosjes en de stronk in evengrote stukken.
- Verdeel de aardappel en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schep dit om met de olie, peper en zout.
- Pers de knoflook uit en kneus de venkelzaad.
- Voeg dit toe aan de bakplaat.
- Bak 20 minuten totdat de broccoli knapperig en de zoete aardappel gaar zijn.