Notificatie...
Wortelburger
8 burgers, 45 minuten + 30 minuten oventijd | vegetarisch
Heerlijk op een zelfgebakken sodabroodje met wat sla, tomaat en augurken.
Ingrediënten
600 gram wortelen
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Koudgeperste olijfolie
200 gram gerookte tofu
100 gram roggebrood
Een bos bladpeterselie
Rasp van een citroen
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram sesamzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de wortelen schoon en snijd in plakken van een centimeter.
- Meng de wortel met de specerijen en olie op een met bakpapier-beklede-bakplaat.
- Dek dit af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
- Verwijder de folie en rooster dit nog eens 10 minuten zonder.
- Verkruimel ondertussen de tofu en het roggebrood in een kom.
- Hak de peterselie fijn en rasp de kaas.
- Rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan.
- Voeg dit samen met de wat afgekoelde wortelen toe aan de tofu en het roggebrood.
- Maal dit in een keukenmachine tot een nog iewat grof deeg.
- Voeg indien nodig olijfolie toe om er acht burgers van te kunnen vormen.
- Leg de burgers 20 minuten in de koelkast.
- Bak de burgers vervolgens in wat olie aan beide kanten goudbruin en krokant.
Lijkt me zo lekker 😊Heb je een tip voor het vervangen van roggebrood want mijn man heeft glutensensitiviteit 💚
Maken die hap 😉 Je zou het met geroosterd glutenvrij brood kunnen uitproberen.