Wortelburger

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna Hecheltjen2 Comments

8 burgers, 45 minuten + 30 minuten oventijd | vegetarisch

Heerlijk op een zelfgebakken sodabroodje met wat sla, tomaat en augurken.

Ingrediënten
600 gram wortelen
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Koudgeperste olijfolie
200 gram gerookte tofu
100 gram roggebrood
Een bos bladpeterselie
Rasp van een citroen
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de wortelen schoon en snijd in plakken van een centimeter.
  3. Meng de wortel met de specerijen en olie op een met bakpapier-beklede-bakplaat.
  4. Dek dit af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
  5. Verwijder de folie en rooster dit nog eens 10 minuten zonder.
  6. Verkruimel ondertussen de tofu en het roggebrood in een kom.
  7. Hak de peterselie fijn en rasp de kaas.
  8. Rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan.
  9. Voeg dit samen met de wat afgekoelde wortelen toe aan de tofu en het roggebrood.
  10. Maal dit in een keukenmachine tot een nog iewat grof deeg.
  11. Voeg indien nodig olijfolie toe om er acht burgers van te kunnen vormen.
  12. Leg de burgers 20 minuten in de koelkast.
  13. Bak de burgers vervolgens in wat olie aan beide kanten goudbruin en krokant.

 

Reacties

  1. Lijkt me zo lekker 😊Heb je een tip voor het vervangen van roggebrood want mijn man heeft glutensensitiviteit 💚

Leave a Comment