Uitgelichte afbeelding voor "Chocolade truffels"

20 stuks, 30 minuten + 60 minuten | vegan

Ingrediënten
50 gram amandelen
150 gram gare bruine linzen (zelf gekookt van 65 g rauwe linzen)
50 milliliter ahornsiroop
35 gram kokosvet
2 theelepels gimber
1 theelepel granenkoffiepoeder
½ theelepel citroenrasp
100 gram pure chocolade
6 eetlepel cacaopoeder

Bereiding

  1. Maal de amandelen in een keukenmachine tot amandelmeel.
  2. Doe de linzen, amandelmeel, ahornsiroop, kokosvet, gimber, granenkoffiepoeder en het citroenrasp bij elkaar en pureer tot een samenhangend geheel.
  3. Smelt de chocolade au bain marie.
  4. Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel.
  5. Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal één uur.
  6. Zeef het cacaopoeder in een diep bord.
  7. Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzenchocolademengsel en rol die door het cacaopoeder.

Reacties

Plaats jouw reactie