Notificatie...
Chocolade truffels
20 stuks, 30 minuten + 60 minuten | vegan
Ingrediënten
50 gram amandelen
150 gram gare bruine linzen (zelf gekookt van 65 g rauwe linzen)
50 milliliter ahornsiroop
35 gram kokosvet
2 theelepels gimber
1 theelepel granenkoffiepoeder
½ theelepel citroenrasp
100 gram pure chocolade
6 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
- Maal de amandelen in een keukenmachine tot amandelmeel.
- Doe de linzen, amandelmeel, ahornsiroop, kokosvet, gimber, granenkoffiepoeder en het citroenrasp bij elkaar en pureer tot een samenhangend geheel.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel.
- Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal één uur.
- Zeef het cacaopoeder in een diep bord.
- Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzenchocolademengsel en rol die door het cacaopoeder.