Uitgelichte afbeelding voor "Chocolade granola"

725 gram, 5 + 30 minuten | veganistisch

Let op: dit is een granola voor mensen die houden van pure chocolade en ’n bittertje.
Ben je zelf meer van “team zoet”?
– Voeg dan 50-75 gram ahornsiroop toe;
– Kies voor een chocolade die minder bitter is (bijvoorbeeld 70% cacao);
– En/of voeg na het bakken stukjes gedroogd fruit of bananenchips toe.

Ingrediënten
200 gram ongezouten noten
200 gram graanvlokken naar keuze
100 gram boekweitkorrels
25 gram koudgeperste olijfolie
25 gram ahornsiroop
180 gram pure chocolade (85% cacao)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Hak de noten in grove stukjes.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een kom en hussel door elkaar.
  4. Roer de olijfolie en de ahornsiroop door de droge ingrediënten.
  5. Hak de pure chocolade in stukjes en roer door het mengsel.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat.
  7. Doe de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Bak de granola 10 minuten, roer dan goed door en bak weer 10 minuten.
  9. Dit herhaal je nog één keer (in totaal dus 2 keer roeren).
  10. Haal de granola na 30 minuten uit de oven om af te koelen.
  11. De granola blijft in een afgesloten pot zeker één week knapperig en houdbaar.

Zelf heb ik walnoten, pompoenpitten en speltvlokken van de Meesters van de Halm gebruikt. Dat kunnen ook amandelen, cashewnoten of hazelnoten zijn of havervlokken of andere (glutenvrije) graanvlokken. Leef je uit. Ik heb een tablet pure chocolade 85% van Happy Chocolate gebruikt.

Reacties

Plaats jouw reactie