Notificatie...
Stevig bammetje pittig tempé
Voor 4 sneetjes | vegan
Dit zijn voedzaam belegde bammetjes. Rijk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.
Ingrediënten
Voor de tempé
2 tenen knoflook
1-2 theelepels sriracha (pittige chilisaus)
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
4 eetlepels genmai su (sushi azijn)
300 gram tempé
3-4 eetlepels wokolie
Voor de bammetjes
4 snee 100% spelt zuurdesem brood
Koudgeperste olijfolie
2 wortelen
2 handjes taugé
3 lente-uitjes
6 radijsjes
4 handvol spinazie
Bereiding
- Rasp de knoflook fijn.
- Maak een sausje van de knoflook, sriracha, sojasaus, ahornsiroop, mirin en genmai su.
- Snijd de tempé in hapklare reepjes.
- Verhit een koekenpan, voeg de olie en de tempé toe.
- Bak de stukjes in 5-7 minuten goudbruin en krokant. Roer af en toe door.
- Giet het sausje bij de tempé en laat dit even inkoken.
- Snijd vier stevige bammetjes af.
- Bestrijk ze met olie en rooster ze in een grillpan aan beide kanten krokant.
- Maak de wortelen schoon en rasp ze.
- Spoel de taugé in een vergiet af met kokend heet water.
- Snijd de lente-uitjes in repen.
- Snijd de radijsjes in plakken.
- Serveer het brood met de groente en tempé.