Stevig bammetje pittig tempé

In Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

Voor 4 sneetjes | vegan

Dit zijn voedzaam belegde bammetjes. Rijk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

Ingrediënten
Voor de tempé
2 tenen knoflook
1-2 theelepels sriracha (pittige chilisaus)
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
4 eetlepels genmai su (sushi azijn)
300 gram tempé
3-4 eetlepels wokolie

Voor de bammetjes
4 snee 100% spelt zuurdesem brood
Koudgeperste olijfolie
2 wortelen
2 handjes taugé
3 lente-uitjes
6 radijsjes
4 handvol spinazie

Bereiding

  1. Rasp de knoflook fijn.
  2. Maak een sausje van de knoflook, sriracha, sojasaus, ahornsiroop, mirin en genmai su.
  3. Snijd de tempé in hapklare reepjes.
  4. Verhit een koekenpan, voeg de olie en de tempé toe.
  5. Bak de stukjes in 5-7 minuten goudbruin en krokant. Roer af en toe door.
  6. Giet het sausje bij de tempé en laat dit even inkoken.
  7. Snijd vier stevige bammetjes af.
  8. Bestrijk ze met olie en rooster ze in een grillpan aan beide kanten krokant.
  9. Maak de wortelen schoon en rasp ze.
  10. Spoel de taugé in een vergiet af met kokend heet water.
  11. Snijd de lente-uitjes in repen.
  12. Snijd de radijsjes in plakken.
  13. Serveer het brood met de groente en tempé.
Tip: heb je geen grillpan? Je kunt de bammetjes ook in een broodrooster of oven roosteren.

Leave a Comment