Hete cherrytomaatjes met koude yoghurt

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 10 minuten + 20 minuten oventijd | vegetarisch

Ingrediënten
3 tenen knoflook
1 citroen
350 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
3/4 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel oersuiker
4 takjes tijm
5 gram oregano
Peper
350 gram volvette Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verhit de oven voor tot 200 graden.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  3. Schaaf 3 repen gele schil van de helft van de citroen.
  4. Rasp van de andere helft 1 theelepel citroenschil af.
  5. Meng de tomaten met de knoflook, citroenreepjes, olijfolie, komijnzaad, oersuiker, tijm en de oregano(takjes).
  6. Breng dit op smaak met peper, meng alles goed en stort in een braadslee.
  7. Rooster dit 20 minuten in de oven.
  8. Roer ondertussen de yoghurt glad met de citroenrasp.
  9. Strijk een dikke laag koude yoghurt op een ondiepe schaal en maak een kuiltje in het midden.
  10. Schep de hete tomaatjes erin met het uitgelopen sap.
  11. Serveer meteen, met wat brood erbij.

Een variatie op een heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi.

Oerzoet

Ben jij op zoek naar een alternatief voor kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Oerzoet heeft een sterkere smaak dan normale rietsuiker. Geschikt voor het zoeten van alles waarvoor je eerder andere zoetmiddelen gebruikte!

Leave a Comment