Thaise noedelsalade met courgetti (koolhydraatarm)

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 persoon, 20 minuten | veganistisch | door Anna Bombik

Dit heb je nodig: een spiraalsnijder. Een food processor is optioneel.

Energie: 490-510 kcal | koolhydraten: 15-20 g

Ingrediënten
Dressing
1,5 eetlepel 100% pindakaas
1 theelepel tamarisaus (sojasaus)
1 theelepel limoensap
1 eetlepel water
1/2 theelepel pittige Suree sriracha chili saus
Een halve teen knoflook
Een plakje gember

Noedelsalade
100 gram snijbonen
85 gram Pulled Oats
1 eetlepel olijfolie
50 gram wortel
50 gram paprika
30 gram komkommer
200 gram courgette*
1 bosui

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een glazen potje.
  2. Rasp de knoflook en gember fijn en voeg deze bij het mengsel.
  3. Schud het potje met deksel erop en zet de saus apart voor later.
  4. Snijd de snijbonen in kleine stukjes.
  5. Kook deze in een pan met een kleine hoeveelheid water tot ze beetgaar zijn.
  6. Giet ze vervolgens af en leg ze apart.
  7. Bak de pulled oats 3-4 minuten in pan met een eetlepel olijfolie.
  8. Snijd de wortels in dunne reepjes (julienne) of gebruik een food processor.
  9. Snijd de paprika en komkommer in stukjes.
  10. Snijd de courgette met de spiraalsnijder in lange slierten en doe ze op het bord.
  11. Voeg hier alle gesneden groenten en de gebakken pulled oats bij toe.
  12. Snijd de bosui in kleine stukjes en strooi deze over het bord heen.
  13. Giet de dressing over het bord heen. Smakelijk eten!

*Je kunt een kant-en-klare courgette spaghetti kopen bij de supermarkt. Als je een spiraalsnijder hebt dan kost het maar 1 minuut om het zelf te maken. De noedels zijn dan lekker vers en knapperig!

Variatie met konjac noedels

Voor een variatie op dit recept vervang je de courgetti door een pak konjac noedels. Giet de noedels af met koud water en plaats deze op het bord.

Leave a Comment