Frittata met courgette en ciabatta

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

6 personen, 15 minuten + 55 minuten oventijd | vegetarisch

Ingrediënten
3 kleinere of 2 middelgrote courgettes
250-300 gram ciabatta
200 milliliter volle melk
200 milliliter slagroom
2 tenen knoflook
6 eieren
80 gram Parmezaanse kaas
3/4 theelepel gemalen komijnzaad
Zout
Peper
25 gram oregano

Bereiding

  1. Verhit de oven voor tot 180 graden.
  2. Rasp de courgettes grof.
  3. Scheur de ciabatta in grove stukken.
  4. Doe de ciabatta, melk en room in een kom en meng alles goed door elkaar.
  5. Hak de knoflooktenen fijn.
  6. Klop de eieren in een kom los.
  7. Rasp de Parmezaan fijn.
  8. Meng 50 gram van de kaas door de eieren.
  9. Breng dit op smaak met komijn, zout en peper.
  10. Voeg het brood en de eventueel overgebleven vloeistof toe, gevolgd door de courgette en de oregano.
  11. Roer alles rustig door elkaar.
  12. Vet een ovenschool van 20 x 25 centimeter in en giet het mengsel erin.
  13. Strijk de bovenkant glad en bak de frittata 20 minuten in de oven.
  14. Bestrooi de bovenkant met de resterende kaas.
  15. Bak de frittata 20-25 minuten totdat hij gaar is.

Weer zo’n heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi.

Leave a Comment