Notificatie...
Frittata met courgette en ciabatta
6 personen, 15 minuten + 55 minuten oventijd | vegetarisch
Ingrediënten
3 kleinere of 2 middelgrote courgettes
250-300 gram ciabatta
200 milliliter volle melk
200 milliliter slagroom
2 tenen knoflook
6 eieren
80 gram Parmezaanse kaas
3/4 theelepel gemalen komijnzaad
Zout
Peper
25 gram oregano
Bereiding
- Verhit de oven voor tot 180 graden.
- Rasp de courgettes grof.
- Scheur de ciabatta in grove stukken.
- Doe de ciabatta, melk en room in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Hak de knoflooktenen fijn.
- Klop de eieren in een kom los.
- Rasp de Parmezaan fijn.
- Meng 50 gram van de kaas door de eieren.
- Breng dit op smaak met komijn, zout en peper.
- Voeg het brood en de eventueel overgebleven vloeistof toe, gevolgd door de courgette en de oregano.
- Roer alles rustig door elkaar.
- Vet een ovenschool van 20 x 25 centimeter in en giet het mengsel erin.
- Strijk de bovenkant glad en bak de frittata 20 minuten in de oven.
- Bestrooi de bovenkant met de resterende kaas.
- Bak de frittata 20-25 minuten totdat hij gaar is.
Weer zo’n heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi.