Verkruimelde feto met harissa

Verkruimelde feto met harissa

In Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 25 minuten | veganistisch

Veganistisch roerei is lekker op een geroosterde boterham met een frisse salade. 

Ingrediënten
2 uien
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel harissa
200 gram feto (gefermenteerde tofu)
Zout

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  2. Zet een koekenpan op halfhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  3. Bak de uien in 10-15 minuten totdat ze gaar en gekaramelliseerd zijn.
  4. Voeg de harissa aan de uien toe en roerbak nog 1 minuut.
  5. Verkruimel de feto en doe bij het uien-harrisa mengsel.
  6. Breng dit op smaak met zout en verwarm nog 2 minuten.

Een variatie op een heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi. Ik serveerde het met een halve komkommer en wat nigella (zwart komijnzaad).

Feto

Gefermenteerde tofu is lichter verteerbaar dan zijn niet-gefermenteerde zusje tofu.
Je koopt het in de natuurvoedingswinkel. Kun je er niet aan komen? Gebruik dan gewone tofu.

Leave a Comment