Notificatie...
Vegan brownie met pecannoten
9 stuks, 20 minuten + 35 minuten oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten
Het originele recept is afkomstig van Oh My Pie!
Ingrediënten
400 gram zoete aardappel
70 gram amandelmeel
40 gram boekweitmeel
150 gram Medjoul dadels zonder pit
30 gram ahornsiroop
4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
40 gram pecannoten
50 gram pure chocolade + 50 gram voor de topping
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte).
- Bekleed de bodem van de bakvorm (18 x 18 cm) met bakpapier.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook ze in 10 minuten zacht, giet het water af en laat ze uitlekken.
- Snijd de dadels in stukjes.
- Maal de zoete aardappel in de keukenmachine fijn.
- Voeg de dadelstukjes toe en maal mee tot ze fijn zijn.
- Doe het beslag in een grote kom en voeg de melen, cacao, olie, siroop, bakpoeder, zout en cacao toe.
- Spatel de ingrediënten goed door elkaar totdat alles met elkaar is vermengd.
- Hak de noten en de chocolade grof en roer door het beslag.
- Verdeel het browniemengsel over de bodem van de bakvorm.
- Bak de brownie in zo’n 30 tot 35 gaar. Laat de brownie een half uur afkoelen.
- Smelt de overige 50 gram chocolade au bain marie en decoreer de brownie ermee.
Tip: vries de stukken per portie in. Op die manier kun je er langer van genieten.