COVID-19 maatregelen op de praktijk

Polenta cake met sinaasappel
8 stuks, 15 min. + 50 min. oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten
Nog één nachtje slapen en ik ben jarig. En wie jarig is trakteert! 😀
Speciaal voor deze gelegenheid heb ik de feestmuts en -jas afgestoft en op/aangedaan. Het originele recept is afkomstig van Luna Trapani’s Vegetalia
Ingrediënten
500 gram maïsgries (polenta)
90 gram ruwe rietsuiker
7 gram bakpoeder
Snufje zout
Rasp en sap van één sinaasappel
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel vanille-extract
60 gram plantaardige boter, gesmolten
Plantaardige melk, zo veel als nodig
1 eetlepel amandelschaafsel, geroosterd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte).
- Meng in een kom de maïsgries, suiker, bakpoeder, zout en rasp en schil van de sinaasappel.
- Voeg olijfolie, vanille-extract en boter toe.
- Voeg zo veel melk toe als nodig is om een homogeen glad deeg te krijgen.
- Spatel alles goed door elkaar.
- Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
- Schep het deeg in de vorm.
- Zet dit 40 tot 45 minuten in het midden van de oven.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Garneer met sinaasappelschijven en amandelschaafsel.