Uitgelichte afbeelding voor "Polenta cake met sinaasappel"

8 stuks, 15 min. + 50 min. oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten

Nog één nachtje slapen en ik ben jarig. En wie jarig is trakteert! 😀
Speciaal voor deze gelegenheid heb ik de feestmuts en -jas afgestoft en op/aangedaan. Het originele recept is afkomstig van Luna Trapani’s Vegetalia

Ingrediënten
500 gram maïsgries (polenta)
90 gram ruwe rietsuiker
7 gram bakpoeder
Snufje zout
Rasp en sap van één sinaasappel
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel vanille-extract
60 gram plantaardige boter, gesmolten
Plantaardige melk, zo veel als nodig
1 eetlepel amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte).
  2. Meng in een kom de maïsgries, suiker, bakpoeder, zout en rasp en schil van de sinaasappel.
  3. Voeg olijfolie, vanille-extract en boter toe.
  4. Voeg zo veel melk toe als nodig is om een homogeen glad deeg te krijgen.
  5. Spatel alles goed door elkaar.
  6. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
  7. Schep het deeg in de vorm.
  8. Zet dit 40 tot 45 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de cake volledig afkoelen.
  10. Garneer met sinaasappelschijven en amandelschaafsel.

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op "Polenta cake met sinaasappel". Ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie