Uitgelichte afbeelding voor "ORTHOWATTA? Orthomoleculair therapie"

Ortho betekent “juist, recht of goed”. De betekenis van moleculair is “de stoffen betreffende”. Bij orthomoleculaire therapie bied je het lichaam dan ook de juiste stoffen aan om het zelfgenezend vermogen te ondersteunen (in het geval van ziekte) of om gewoon gezond te blijven.

De juiste bouwstenen

Gedurende je leven is de aanvoer van de juiste bouwstenen (o.a. vitamines en mineralen) van groot belang voor de goede werking van organen, weefsels en stofwisselingsprocessen. Ontbreken die bouwstenen in je voeding, produceert je lichaam minder energie. Hierdoor kunnen lichaamsprocessen niet of onvoldoende plaatsvinden en dat geeft klachten. De juiste bouwstenen zijn niet alleen voor je lichamelijke gezondheid belangrijk maar bepalen ook je emotionele welbevinden en je manier van informatie verwerken en onthouden.

Geen pillenfabriek

Het verbeteren van gezondheid gaat echter niet door potjes met pillen. Voeding, beweging, gezonde darmen, ontspanning… Dat blijft de basis!

De juiste brandstof

Vergelijk jezelf met een auto: wanneer die met een benzinemotor is uitgerust, denk je er niet aan om de tank te vullen met diesel. Jij weet immers dat hij dan niet meer rijdt en dat je naar de garage moet. Waarom doen we dat dan met ons eigen lichaam?

Als orthomoleculair diëtist kijk ik met je naar de basis (voeding, beweging, gezonde darmen, ontspanning) én naar de rol die voedingssupplementen voor je gezondheid kunnen spelen.

Verder lezen

Anna en de drol

Reacties

Plaats jouw reactie