Notificatie...
Hooray! It’s my birthday! En ik trakteer je op…
…een super lekkere bliss ball…
Brownie bliss met pompoen crunch
30 stuks, 15 minuten + 20 minuten + 30 minuten
Ingrediënten
Voor de brownie bliss
200 gram pecannoten
100 gram cashewnoten
4 eetlepels cacaopoeder
½ theelepel vanillepoeder
½ theelepel fijn zeezout
½ theelepel kaneel
175 gram ontpitte medjoul dadels
1 eetlepel kokosolie
Voor de pompoen crunch
50 gram pompoenpitten
Een snuf zeezoutvlokken
1 eetlepel ahornsiroop
Voor de laag chocolade
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel ahornsiroop
Bereiding
- Maal de noten in de keukenmachine tot een grof poeder.
- Voeg de cacao, vanille, zeezout en de kaneel toe.
- Maal alles op de pulseerstand door elkaar.
- Maal de dadels en kokosolie erdoor. Het mengsel moet een glanzende bal vormen die tussen je vingers een samenhangend deeg wordt. Als het te poederig is, maal je er wat water door tot het een samenhangend, niet te kleverig deeg vormt.
- Rol van het deeg ongeveer 30 balletjes.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 20 minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de crunch. Bak de zaden in een koekenpan tot ze ploffen en meng het zout en de ahornsiroop erdoor.
- Bak het mengsel nog een minuut en verdeel over een bord. Laat dit afkoelen. Hak het koude mengsel in stukken.
- Maak de chocoladelaag. Meng alle ingrediënten in een kleine pan en klop het mengsel op laag vuur tot het iets indikt. Laat het afkoelen.
- Doop de balletjes met twee vorken in het chocolademengsel.
- Leg ze op een bakplaat, bedek ze met wat praline en laat ze uitharden.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast; ze zijn een week houdbaar.