Uitgelichte afbeelding voor "Twee redenen om NIET de hele dag door te eten"

Er zijn er nog meer maar ik geef je alvast twee belangrijke 😀

  1. Voor je migrating motor complex (MMC)… migawatta?
    MMC beschrijft het schoonmaak-proces van je maagdarmkanaal. Ken je het knorrende geluid tussen je maaltijden? Dat wordt veroorzaakt door het MMC. De schoonmaak is broodnodig voor een goede balans tussen de “goede” en “slechte” darmbacteriën en kan alleen gebeuren in rust. Ofwel: als er minimaal 3 tot 4 uur niets wordt gegeten.
  2. Rust voor je immuunsysteem
    Voedingsmiddelen geven een PPIR: een post prandiale ontstekingsreactie (post prandial inflammatory response). Omdat eten lichaamsvreemd is, kijkt ons immuunsysteem mee met wat we binnenkrijgen: is het giftig of veilig? Het meekijken van ons immuunsysteem levert dus een ontstekingsreactie op. Dat is heel normaal. Suikers, melk en gluten geven een vele malen grotere ontstekingsreactie. De hele dag door eten, geeft de hele dag door een PPIR.

Dus: voor rust in de tent en een goede schoonmaak eet je 3 tot 4 keer per dag en niet vaker. LET WEL: er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Ofwel er zijn altijd situaties waarin vaker eten wel goed en zinvol is. Daarom is advies op maat ook zo belangrijk.

 

Reacties

Plaats jouw reactie