Uitgelichte afbeelding voor "Overheerlijke appeltaart"

4 porties, 30 minuten + 35 minuten oventijd | vegan | van glutenvrije ingrediënten

Het originele recept is afkomstig van Lenna Omrani. In plaats van een springvorm met een diameter van 18 centimeter, heb ik 4 kleine springvormen met een diameter van 10 centimeter gebruikt. Zo krijg je 4 heerlijke ontbijtgebakjes. <3 

Ingrediënten
Voor de bodem
250 gram glutenvrij haver- en/of boekweitmeel
65 gram medjoul dadels, ontpit
3 eetlepels kokosolie, koudgeperst en gesmolten
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels water
Snufje zout

Voor de vulling
2 grote of 3 kleine appels
1 theelepel speculaaskruiden
35 gram rozijnen
65 gram amandelmeel

Voor de notenlaag
125 gram gemengde noten
1 eetlepel ahornsiroop
1 handje amandelschaafsel

Bereiding

  1. Mix de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een licht plakkerig deeg. Is het te plakkerig? Voeg dan wat extra meel toe. Is het te droog? Voeg dan nog wat kokosolie toe. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier.
  4. Vet de randen eventueel in met wat kokosolie.
  5. Verdeel het deeg over de randen en over de bodem van de taartvorm.
  6. Druk het goed aan met je handen zodat het niet uit elkaar valt.
  7. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in stukjes (schil ze niet (!)).
  8. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar.
  9. Verdeel de appelvulling over de bodem.
  10. Zet de taartvorm vervolgens in het midden van de oven.
  11. Bak de in taart 30-35 minuten gaar.
  12. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan.
  13. Blus af met een eetlepel ahornsiroop.
  14. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen.
  15. Top vervolgens af met de noten en wat amandelschaafsel.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie