Uitgelichte afbeelding voor "Hoe gevarieerd eet jij? The 50 Foods Challenge"

Een gevarieerd voedingspatroon draagt bij aan gezonde darmen, het binnenkrijgen van aan breed aanbod aan vitamines en mineralen en het spreiden van eventueel schadelijke stoffen. 

Maar hoe gevarieerd eet je eigenlijk? 

Er is een leuke manier om daar achter te komen: “The 50 Foods Challenge”. Ik heb het niet zelf verzonnen maar vind het idee zo leuk dat ik het graag pik. Hoe kun je het aanvliegen? Download het 50 foods challenge-schema dat ik voor je heb gemaakt en hou eens bij hoeveel verschillende voedingsmiddelen je per week eet.

Wat telt mee?

Groente, fruit, peulvruchten, volkoren granen, noten, pitten, zaden, kruiden en specerijen tellen. Alles telt wel maar één keer. Breng dus eerst eens in kaart hoeveel verschillende soorten plantaardige voedingsmiddelen je wekelijks verorberd.

Als je dat in kaart hebt gebracht, daag jezelf  dan uit om 50 verschillende kleurrijke plantaardige voedingsmiddelen in een week te eten. Kies eens groente en fruit die je anders niet zo vaak eet. Gebruik bijvoorbeeld een seizoenskalender om te kijken wat er nog allemaal meer is. Voeg ook eens bijzondere peulvruchten aan je menu toe zoals mungbonen en zwarte oogbonen. Verbreed je horizon! Dat is niet alleen leuk en lekker maar ook erg voedzaam.

Dus doe je mee?

Reacties

Plaats jouw reactie