20 stuks, 30 minuten + 60 minuten | vegan Ingrediënten 50 gram amandelen 150 gram gare bruine linzen (zelf gekookt van 65 g rauwe linzen) 50 milliliter ahornsiroop 35 gram kokosvet 2 theelepels gimber 1 theelepel granenkoffiepoeder ½ theelepel citroenrasp 100 …
2020 voelt vreemd paradoxaal
2020 voelt vreemd paradoxaal. Eén jaar dat gevoelsmatig twee jaar duurde. Tegelijkertijd leek de tijd ook stil te staan. Ik kan er geen wijs uit worden. Lief en ik genoten in het voorjaar van 2020 van een roadtrip door Amerika. …
Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!
De praktijk is open op 21, 22 en 28 december. Vanaf maandag 4 januari 2021 is het weer “business as usual”. Voor het maken van een afspraak kun je een bericht achterlaten op: +31(0)6 33 09 12 83. Of stuur …
Erwtensoep
1 flinke pan, 30 minuten + 1 uur | veganistisch Snert! Erg lekker, gezond én ook nog eens 100% dierenleedvrij. Dit fantastische recept is te danken aan de Groene Kookacademie. Ingrediënten 500 gram spliterwten 5 blaadjes laurier 5 kruidnagels 5 …
Let op! Killer-koolhydraten
Laatste schreef ik over vetten en oliën, hetzelfde doe ik nu over koolhydraten. Misschien hoor en lees je er veel over en vraag je jezelf af of je nog wel koolhydraten mag eten?! Ja hoor! Sterker nog, je hebt ze …
Wortelburger
8 burgers, 45 minuten + 30 minuten oventijd | vegetarisch Heerlijk op een zelfgebakken sodabroodje met wat sla, tomaat en augurken. Ingrediënten 600 gram wortelen 1 eetlepel gerookt paprikapoeder 1 theelepel komijnpoeder Koudgeperste olijfolie 200 gram gerookte tofu 100 gram …
Bietentaart
4-6 personen, 45 minuten + 30 minuten wachttijd + 45 minuten oventijd | vegetarisch Een heerlijk recept uit ‘Vegetarisch het hele jaar door’ van Anna Jones, met mijn eigen twist. Ingrediënten Voor de bodem 50 gram havervlokken 100 gram speltbloem …
Vet belangrijk! Welke vetten en hoe te gebruiken?
Vetten en oliën: waar let je op en hoe gebruik je ze in de dagelijkse keukenpraktijk? Je kunt er boeken mee vullen (is ook al gebeurd). Ik probeer het kort en krachtig te houden. Hier vind je mijn natuurvoedingsadvies op …
Geroosterde broccoli met zoete aardappel
3-4 porties, 15 minuten + 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten Gezien in de Allerhande. Vervang de zoete aardappel ook eens door ‘gewone’ aardappel en de helft van de broccoli door bloemkool. Ingrediënten 500 gram zoete aardappel 2 …
Geroosterde groente met een tijmsausje
6-8 porties, 25 minuten + 1 uur oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten Met dank aan de Allerhande voor dit lekkere recept. Ik heb twee ovenschalen kunnen vullen met het aantal ingrediënten. We hebben hier 3 dagen van gegeten. …