Natuurvoedingsadvies

Altijd al iets meer willen weten over natuurvoeding?
Dat komt mooi uit want Anna heeft zich daar in gespecialiseerd.

Natuurvoeding staat voor onbewerkte, pure voeding uit het seizoen en je regio.
Juist met natuurvoeding is het mogelijk om af te vallen, aan te komen en je gezondheid te verbeteren. Mijn ervaring is dat een natuurvoedingsadvies klachten in de positieve zin kan beïnvloeden.

Voeding is in beweging. Je kunt niet om uitspraken zoals ‘melk, de witte sloper’, ‘brood moet je mijden’ en ‘van koolhydraten word je dik’ heen. Binnen de natuurvoeding wordt er geen productgroep uitgesloten. Je leert kijken naar de kwaliteit van producten en luisteren naar je lichaam en wat het product doet voor jouw lijf.
Zo krijgt een glas volle melk de voorkeur boven een melk met 0% vet en kunstmatige zoetstoffen.
Calorieën zijn niet belangrijk, de smaak en de kwaliteit van een product wel. Het effect op mens, dier, plant en aarde zijn bepalend voor de keuzes die je maakt.

Pakjes en zakjes passen niet in een natuurvoedingspatroon omdat je zelf wilt bepalen welke ingrediënten in je maaltijden zitten. Aandacht voor eten en smaakbeleving staan voorop.
Door te kiezen voor pure en onbewerkte voeding, zorg je dat de inname van E-nummers en conserveermiddelen tot een minimum beperkt blijft.
Ook in de natuurvoeding is er ruimte voor iets lekkers, een versnapering of een keer uit de band springen. Het gaat om een balans in je voedingspatroon.

De Voedingspiramide vormt de basis voor een natuurvoedingsadvies.


Benieuwd wat je bezoek aan Anna kost?

Bekijk de tarieven

Deze mensen gingen je voor

Voorheen had ik vaak last van een buik die plotseling opzette. Voor mij was dat onverklaarbaar ofschoon ik telkens probeerde te achterhalen welke voeding dit veroorzaakte. Maar sinds ik zuurdesembrood eet, heb ik hier geen last meer van. Ook mede door het matiger gebruik van suiker is mijn buik zelfs minder geworden, wat heel prettig is.

Ik ben blij dat ik de stap naar Anna genomen heb. Mijn darmen zijn tot rust gekomen en ik weet nu ook welke voedingsmiddelen ik beter niet kan nemen of met hele erge mate. Ik voel me goed…Ine, 66


Door de regelmatige bezoeken aan de praktijk en de gesprekken met Anna, ben ik 8 kilo afgevallen en blijft mijn cholesterol mooi op peil. Ik ben veel bewuster gaan eten, zonder een hongergevoel. Ik weeg me niet en voel aan mijn kleding, wanneer ik op mijn gewicht moet letten. Het is een goede stok achter de deur. Het is een nieuwe levenshouding geworden…Paola, 61

Inmiddels ben ik al ruim 16 kilo afgevallen, is mijn bloeddruk omlaag gegaan en de medicatie voor mijn astma gehalveerd. Diëten past niet bij mij. Bij Anna heb ik geleerd om mijn gewoontes te veranderen. Ook heb ik geleerd om de draad meteen weer op te pakken, nadat ik bijvoorbeeld van de paaseitjes gesnoept heb. Voorheen viel ik dan in mijn oude patroon terug…
Nanda, 42