Voedings- & dieetadvies voor de alles-eters

Ben jij geen vegan of vegetariër en ben je nogal gehecht aan je biefstukje of een kaasplankje bij de borrel? Dan is dit het beste voedingsadvies voor jou. Een gezond dieet hoeft namelijk niet perse plantaardig te zijn.

Krijg inzicht in de oorzaken en gevolgen van je leefstijl, gezondheid en ziekte. Daarnaast gaan we in gesprek over je eet-, leef- en beweegpatroon en krijg je hierbij goed advies.

Plan je afspraak

Helder

Mijn adviezen zijn duidelijk en ik zeg graag waar het op staat. Altijd met respect en vanuit de wens om jou zo goed mogelijk te helpen.

Betrokken

Ook tussen de afspraken door kun je me makkelijk bereiken. Heb je vragen? Bel of stuur me dan een appje zodat ik met je mee kan denken.

Persoonlijk

Bij mij krijg je geen standaard advies waarbij je van alles en nog wat 'moet'. We kijken samen naar je situatie, voorkeuren en doelen. Daar komt dan een persoonlijk voedingsadvies uit.

Natuurvoeding

Natuurvoeding staat voor pure onbewerkte voeding uit het seizoen en je regio. Liever geen onnodige en kunstmatige toevoegingen, maar voeding die je verzadigt en echt iets toevoegt.

Alles-eters

Bij een gezond dieet hoef je dierlijke producten niet perse te laten staan. Vaker plantaardig kiezen en meer planten eten is wel gezond. Samen kijken we wat bij jou past zodat je kan blijven genieten en je doelen haalt.

Vegetarisch

Door mijn specialisatie in vegetarisme kan ik anderen goed helpen bij het samenstellen van een volwaardig vegetarisch voedingspatroon. Hoe maak je voedzame, makkelijke en lekkere maaltijden klaar? Dat leer ik je graag.

Brede kennis

Jarenlange ervaring

Het lijstje hieronder geeft een goed overzicht van de klachten waarbij ik je kan helpen. Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan gerust contact op om het met me te bespreken.
 • Overgewicht bij volwassenen en kinderen
 • Gewichtsproblemen, zoals over- en ondergewicht
 • Bariatrische chirurgie (maagverkleining)
 • Gestoorde glucosetolerantie, diabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • Hart- en vaatziekten
 • Maag- en darmklachten, zoals Prikkelbaar Darm Syndroom
 • Longziekten (COPD)
 • Gewrichtsproblemen, zoals jicht, artrose of reuma
 • Voedselovergevoeligheid, zoals lactose-intolerantie
 • ... en dat is niet alles!
ruim
7 jaar
ervaring als diëtist
al meer dan
1500
mensen geholpen
Voor
Na

Nellie

62 jaar

Mijn motivatie? Ik wilde mijn kleinkinderen op zien groeien! Inmiddels ben ik 25 kg afgevallen en al een tijdje stabiel. Ook van het spuiten voor mijn suiker ben ik af.

Ik ben al vaker bij een diëtist geweest maar van al dat "je moet zus of zo" ga ik steigeren.

Anna is het voor mij. Ze laat mij zelf nadenken en motiveert me. Nu voel ik me super. Ondanks dat ik het wel een keer moeilijk heb gehad, heb ik de draad weer opgepakt. En het leukste van dit allemaal: wat geniet ik nu van mijn kleinkinderen! Tikkertje, verstoppertje, meevoetballen, dat kan nu allemaal.

Volgende
Voor
Na

Riekie

Hallo allemaal, ik ben Riekie. Na een wat lastige periode, veroorzaakt door een auto-ongeval en door covid, met ieder hun eigen gevolgen, zit ik nu weer in een betere periode. Nu heb ik besloten “mijn grote vriend chocolade” aan te pakken. Want je weet, zo snel als chocolade smelt, zo snel groeien de kilo’s eraan.

Bij dit gevecht heb ik een goede medestander in Anna gevonden. Zij geeft mij advies, steunt me en is de stok achter de deur die ik nodig heb om vol te houden! Daardoor ben ik nu in 8,5 maand 18,7 kg kwijt aan gewicht. Het gevolg: minder pijn en dus ook minder pijnstilling en meer mobiliteit en bovenal een kleinere kledingmaat.

Daarom zeg ik: Anna bedankt voor je steun en laten we nog even samen verder gaan!!

Volgende
Voor
Na

Noud

Al jaren kom ik om de 6 weken bij Anna in Berghem. Ik heb van haar geleerd wat gezond en ongezond is, waar de calorieën inzitten en wat je wel en niet kunt eten en hoeveel. Maar ik, als Brabantse Bourgondiër, blijf toch gewoon een engeltje nodig hebben wat over mijn schouders meekijkt naar mijn gewicht. Anna is dat engeltje dat mij lekker “aan ’t lijntje” houdt!
Volgende
Voor
Na

Toon

Sinds 2011 heb ik diabetes type 2. De gemiddelde suikerwaarde mag maximaal 53 zijn, bij mij was die voorjaar 2020 inmiddels opgelopen naar 61, veel te hoog dus. Dit was mede te danken aan mijn gewicht, ruim 116 kilo. Ik ben door de praktijkondersteuner in Herpen doorverwezen naar een diëtist en zodoende ben ik in contact gekomen met Anna. Anna heeft mij voorzien van een aantal nuttige tips om mijn voeding aan te passen en ook gezondere producten te gaan gebruiken. Erg goed van Anna vind ik dat zij adviezen concreet maakt door dit te visualiseren met suikerklontjes. Dan ben je meteen overtuigd dat het anders moet.

Inmiddels ben ik ruim 10 kilo afgevallen en hierdoor is mijn gemiddelde suikerwaarde gezakt naar 46!! Dit betekent ook dat ik een van mijn medicijnen mag halveren! Hier zijn we allebei heel blij mee.
Buiten haar deskundigheid heb ik Anna ook leren kennen als een spontaan en sympathiek mens. Zij heeft een warme belangstelling voor je, niet alleen als cliënt, maar ook als mens.
Dikke duim omhoog!!

Volgende
Voor
Na

Karin

Via mijn behandelaar ben ik bij Anna terecht gekomen. Ik stond niet echt te trappelen om naar een diëtiste te gaan. Maar het was nodig. En ik wilde het nog eenmaal een kans geven om mijn eetpatroon blijvend te verbeteren. Anna is niet zomaar een diëtiste. Ze is luistert goed, is helder in de communicatie en denkt mee in oplossingen die bij mij persoonlijk passen. Ze geeft goed onderbouwde adviezen. Een heel prettig contact met een deskundig persoon, zo ervaar ik Anna.

Inmiddels ben ik 13 kilo kwijt in een jaar tijd. Nu komt het erop aan om het zo te behouden. Mijn eetpatroon is verbeterd. Het past bij mijn leefstijl. Om de aandacht voor het eetpatroon vast te houden ga ik 1x in de paar maanden bij Anna langs. Even checken of het nog goed gaat. Ben erg blij dat ik dit initiatief heb genomen. En ik gun eenieder die op enige wijze advies en begeleiding nodig heeft in het eetpatroon, een diëtiste als Anna!

Volgende
Anna heeft mij advies gegeven over producten die ik wel en niet meer kan eten met mijn intolerantie en spastische darm. Anna heeft voor mij een dieet opgesteld, zodat ik ‘genoeg’ binnenkrijg. Na een aantal weken mijn dieet gevolgd te hebben, was ik compleet verbaasd. Ik had geen last meer van krampen en was ook nog eens een aantal kilo kwijt...
Linda, 23

Klaar om aan de slag te gaan?

Plan je afspraak